Gol Lyona na Parku Prinčeva nakon pet godina
Foto: EPA

Lyonu bod protiv PSG-a

Gol Lyona na Parku Prinčeva nakon pet godina

E. Škorić

Nogometaši PSG-a i Lyona odigrali su neriješeno (1:1) utakmicu šestog kola francuske Ligue 1.

PSG je na Parku Prinčeva ugostio Lyon, koji je iz sezone u sezonu sve lošiji. No, Lyon je umalo i slavio u Parizu protiv ne baš raspoložene domaće momčadi.

U prvom dijelu je PSG bio bolji, imao nekoliko šansi, a jedini gol postigao je Cavani u 20. minuti. Urugvajac je zakucao loptu u gostujuću mrežu nakon centaršuta Dignea s lijeve strane.

Lyon je u nastavku čekao svoju šansu i dpčekao je istu u 84. minuti. Umtiti je lijepo pogodio mrežu Sirigua, što je prvi gol Lyona na ovom stadionu nakon pet godina. 

Mogao je Lyon koju minutu kasnije i do pobjede, ali je Tolisso promašio sa svega pet metara iako je bio neometan. Na drugoj strani PSG u finišu postiže gol, ali je on poništen.

PSG je sa 10 bodova petoplasirani, dok Lyon ima tri boda manje i nalazi se na 12. mjestu. Na vrhu su Marseille, Bordeaux i Saint-Etienne sa po 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 6. kolo:
PSG - Lyon 1:1 (Cavani 20/ Umtiti 84)


Edinson Cavani Goal - PSG vs Olympique Lyonnais... by bbdwebtv

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.