Golden Boy nagrada otišla u prave ruke

Mbappe najbolji mladi igrač

Golden Boy nagrada otišla u prave ruke

E. Škorić

Francusko čudo od djeteta, napadač PSG-a Kylian Mbappe, proglašen je najboljim mladim nogometašem svijeta.

Nagrada Golden Boy definitivno ide u prave ruke. Mbappe je u Monacu imao sezonu iz snova i stoga je uslijedila prava nagrada. 

Osvojio je naslov u Francuskoj s Monacom i igrao je polufinale Lige prvaka, gdje je njegov tim poražen od Juventusa. 

Njemu je ovu nagradu dodijelio italijanski Tuttosport, koji tradicionalno u ovo vrijeme bira najboljeg igrača svijeta do 21 godine.

Slavio je sa 291 glas novinara iz čitavog svijeta, a iza sebe je ostavio Ousmanea Dembelea iz Barcelone/Borussije Dortmund i Unitedovog ofanzivca Marcusa Rashforda.

Prije Mbappea ovu nagradu su redom osvajali Renato Sanches, Anthony Martial, Raheem Sterling, Paul Pogba, Isco, Mario Goetze, Mario Balotelli, Alexandre Pato, Anderson, Sergio Aguero, Cesc Fabregas, Lionel Messi, Wayne Rooney i Rafael van der Vaart.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi