Goleada u Dusseldorfu, Karsluher uvjerljiv protiv Nurnberga

Njemačka Cvajta

Goleada u Dusseldorfu, Karsluher uvjerljiv protiv Nurnberga

Po običaju njemčka Cvajta ponudila je mnogo golova. Na tri meča igrana danas viđeno ih je ukupno 11, a najviše na utakmici između Dusseldorfa i Heidenheima.

Meč u Dusseldorfu završen je trijumfom domaćina rezultatom 3:2. Benchop je Dusseldorf doveo u vodstvo u 23. minutu. Izjednačio je uskoro Niederlechner, da bi do odmora svojim drugim pogotkom novu prednost Fortuni donio Benchop. U nastavku susreta drugi pogodak na utakmici postiže i Niederlechner za poravnanje rezultata, da bi konačnih 3:2 postavio Pohnjanpalo.

Na utakmici Union Berlina i Leipziga pogodak anij ebilo sve do posljednjih 20 minuta kada su viđena čak tri. Poveo je domaćin preko Poltera, izjednačio je uskoro Poulsen, a svojim drugim pogotkom danas trijumf Unionu donio je Polter u samom finišu.

Siguran domaćin u jednom od derbija kola bio je Karsluher protiv Nurnberga. Trijumfovao je domaći tim sa visokih 3:0. Pogađali su Yamada i dva puta Yabo, dok je u samom finišu veliku priliku za 4:0 propustio Van der Biezen koji nije uspio realizovati jedanaesterac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.