Golijada i preokret u Mainzu, Hertha bolja od Leverkusena
Foto: EPA

Bundesliga, 5. kolo

Golijada i preokret u Mainzu, Hertha bolja od Leverkusena

Danas je odigrano pet utakmica petog kola njemačke Bundeslige, a viđeno je nekoliko zaista zanimljivih susreta. Hoffenheim je pobijedio Mainz sa 2:3, Hertha je savladala Bayer Leverkusen sa 2:1, Borussija Dortmund je pobijedila HSV sa 0:3, Freiburg i Hannover su remizirali rezultatom 1:1, dok je Frankfurt nešto ranije savladao Koln rezultatom 0:1.

Maniz i Hoffenheim su na Opel Areni odigrali sjajan susret, na kojem je viđeno pet golova, ali i veliki preokret. Mainz je nakon 16 minuta igre imao prednost od 2:0, ali su gosti do pauze uspjeli poravnati na 2:2. Domaćini su poveli u 5. minuti preko Latza, da bi Muto povisio na 2:0 u 16. minuti.

Uzvratio je Amiri u 23. minuti i smanjio na 2:1, dok je za, ispostavit će se, konačnih 2:2 pogodio Wagner u sudijskoj nadoknadi vremena. Veliki preokret Hoffenheima kompletirao je Uth golom u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Hertha je na svom terenu bila bolja od Leverkusena, a klub iz Berlina je ekspresno stigao do vodstva od 2:0. 

Prvi gol je postigao Leckie u 16. minuti, dok je za 2:0 pogodio Kalou u 24. minuti. Asistent kod oba gola je bio naš Vedad Ibišević, a posebno se istakao asistencijom za Kaloua.

Utješni gol za Leverkusen bio je djelo Brandta u 84. minuti.

Borussija Dortmund je lagano slavila na gostovanju u Hamburgu. Milioneri su, naime, ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:3. Gosti su poveli golom Kagawe u 24. minuti, Na 2:0 je povisio Aubameyang u 63., dok je pobjedu Milionera potvrdio mladi Pulišić u 79. minuti utakmice.

Freiburg i Hannover su remizirali rezultatom 1:1. Freiburg je mogao do vodstva u 54. minuti, ali je Niederlechner promašio penal. Ubrzo je stigla kazna za ovaj promašaj, pa je Harnik u 65. doveo goste u vodstvo. Ipak, Freiburg je uspio u 83. minuti preko Petersena doći do poravnanja i, ispostavit će se, jednog boda.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Frankfurt je uspio s mininalnih 0:1 na gostujućem terenu savladati Koln. Strijelac jedinog gola na utakmici je bio Haller s bijele tačke u 22. minuti.

Bundesliga, 5. kolo:

Koln - Frankfurt 0:1

Freiburg - Hannover 1:1

HSV - Borussija Dortmund 0:3

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha - Bayer Leverkusen 2:1

Mainz - Hoffenheim 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi