Golijada na Santiago Bernabeu: Fantastičan pogodak Asensija
EPA

LaLiga, 2. kolo

Golijada na Santiago Bernabeu: Fantastičan pogodak Asensija

E. Ganibegović

U drugom kolu LaLige smo gledali nevjerovatnu utakmicu između Real Madrida i Valencije, koja završila rezultatom 2:2.

Real Madrid je u ovu utakmicu ušao dosta oslabljeno, što je očigledno uticalo na njihovu igru, pa su taku stigli samo do boda na svom terenu.

U prvih 45 minuta smo vidjeli dva pogotka. Najprije je Asensio postigao gol za vodstvo kraljevskog kluba, a nedugo zatim Valencija stiže do izjednačenja u 18. minuti preko Solera, pa se rezultatom 1:1 otišlo na pauzu.

Drugo poluvrijeme je bilo fantastično, redale su se priliki na obje strane, ali navijače na Santiago Bernabeu je smirio Kondogbia, koji je na asistenciju Rodriga u 77. minuti postigao gol za vodstvo Valencije od 1:2.

Nakon pogotka Valencije, ekipa Zidane je napravila veliki pritisak, pa su u 83. minuti preko prelijepog pogotka Asensija iz slobodnog udarca stigli do poravnanja.

Kraljevski klub je nastavio sa napadima, međutim Benzema nije uspio da iz dvije čiste situacije postigne pogodak za pobjedu.

U posljednim minutama utakmice Valencia je preko Zaze imala priliku da dođe do punog plijena na Bernabeu, međutim Italijan nije postigao gol, pa je utakmica završila neriješeno 2:2.

LaLiga, 2. kolo:

Real Madrid - Valencia 2:2

Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi