Golijada u Madridu, Neymar donio prolaz Barceloni
Foto: EPA

Atletico ispao

Golijada u Madridu, Neymar donio prolaz Barceloni

E. Škorić

Barcelona je u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Kralja savladala Atletico (3:2).

Barca je kasnim golom Lea Messija na Nou Campu prije sedam dana savladala Atletico s 1:0.

Za razliku od tog susreta, večeras prava golijada na Vicente Calderonu, ali i veliki obračuni među igračima, pa čak i fizički.

Samo što je počela utakmica, Fernando Torres sjajno postiže pogodak za veliko slavlje Atletica, koji je odmah anulirao prednost Katalonaca. Vraćaju se gosti samo sedam minuta kasnije.

Sjajna akcija Messija i Suareza, da bi Neymar lijep poentirao za izjednačenje. U 28. minuti velika šansa za Atletico, ali Griezmann iz dobre pozicije ne pogađa.

Atletico je opet poveo u 30. minuti. Raul Garcia je zabio s penala kojeg je izborio Juanfran, koga je srušio Mascherano, no čini se izvan kaznenog prostora. Bilo kako bilo, Manzano je svirao penal, a Garcia je strijelac.

Miranda postiže autogol u 38. minuti za novo izjednačenje. Rakitić je izveo korner, Busquets najviši u skoku, ali lopta se od Mirande odbija u mreži nemoćnog Oblaka.

Do kraja prvog dijela još jedan pogodak. Brza kontra Barce, Messi do Albe, ovaj centrira, a Neymar postiže svoj drugi gol za veliku prednost Barcelone. U 42. minuti Atleticu nije dosuđen čist penal jer je Alba igrao rukom nakon udarca Griezmanna u svom šesnaestercu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gabi se u svlačionici naguravao s Neymarom, pa je dobio crveni karton. Mario Suarez je u 84. minuti isključen, pa je Atletico kraj dočekao s dvojicom igrača manje, ali je uspio zadržati se na tri primljena gola.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.