Golijada u Napulju, podjela bodova u Istanbulu

Liga prvaka

Golijada u Napulju, podjela bodova u Istanbulu

E. Škorić
Teme:

Napoli je upisao novu pobjedu u Ligi prvaka, pa je lider grupe B sa maksimalnih šest bodova.

Napoli je u drugom kolu ugostio Benficu, a lisabonski tim je na kraju poražen sa visokih 4:2.

Hamšik je u 20. minuti načeo mrežu nemoćnih Lisabonaca, da bi u nastavku za samo osam minuta, od 50. do 58. minute, domaći postigli tri gola. Prvo je Mertens zabio, pa Milik s penala i opet Mertens.

Guedes je dvadesetak minuta prije kraja postigao utjehe vrijedan pogodak za Benficu, koja je preko Salvija u finišu došla i do drugo gola, ali je ostala na jednom bodu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bešiktaš je upisao još jedan remi. Nakon 1:1 u Lisabonu u prvom kolu, večeras je u Istanbulu odigrao 1:1 s Dinamo Kijevom. Quaresma je bio strijelac za Bešiktaš u 29. minuti, a Tsygankov u 65. za Ukrajince.

Grupa B, 2. kolo:
Napoli - Benfica 4:2 (Hamšik 20, Mertens 51, 58, Milik 54 - penal/ Guedes 71, Salvio 86)
Bešiktaš - Dinamo K. 1:1 (Quaresma 29, Tsygankov 65)


Napoli vs Benfica 4-2 - All Goals & Highlights... by giorgio-palamaru

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi