Golijada u Sinsheimu, hat-trick Thomasa Mullera

Bundesliga, 11. kolo

Golijada u Sinsheimu, hat-trick Thomasa Mullera

Hoffenheim i Koln su u okviru 11. kola njemačke Bundeslige odigrali su meč koji bi se mogao opisati kao "totalna ludnica". 

Svoje mjesto u početnoj postavi napokon je nakon dugog odsustvovanja iz ekipe zbog bolesti i povrede povratio bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Nakon manje od dvije minute viđen je prvi gol. Szalai je pogodio mrežu gostiju nakon asistencije Strobla. Ipak, rano vodstvo TSG nije previše poremetilo goste. Samo tri minute nakon vodstva domaćih rezultat je na 1:1 izjednačio Olkowski. Sedam minuta kasnije popularni Jarčevi su stigli do totalnog preokreta, a Lehmann je pogodio za 1:2.

Prava golijada u Sinsheimu nastavljena je u finišu prvog poluvremena. Prvo je Ujah svojih golom poveća vodstvo Kolna na 1:3 u 35. minuti, a tri minute kasnije je Firmino smanjio rezultat na 2:3. U posljednjim trenucima prvog poluvremena isti  igrač je utakmicu vratio u rezultatski egal kada je zabio za 3:3.

Nažalost drugo poluvrijeme nije bilo ni blizu produktivno kao prvo. Mreže su u drugih 45 minuta mirovale do samog finiša utakmice, a onda je  Olkowski sedam minuta krije kraja susreta postigao svoj drugi gol u ovome duelu i donio veliku pobjedu gostujućoj ekipi. 

Bh. defanzivac Ermin Bičakčić zamijenjen je u 70. minuti, a umjesto njega na teren je ušao Rudy. U sastavu TSG-a još uvijek nema povrijeđenog Sejada Salihovića.

Aktuelni šampion nastavio je da gazi. Ovoga puta su fudbaleri Bayerna slavili na gostovanju kod Eintrachta sa 4:0, a prva tri gola u pobjedi Bavaraca postigao je njemački reprezentativac Thomas Muller, dok ju je zaključio Shaqiri golom u 86. minuti susreta.

Freiburg je sa 2:0 savladao Schalke na domaćem terenu, ali u sastavu ekipe koja je u 11. kolu upisala svoju tek drugu ovosezonsku pobjedu nije billo bh. reprezentativca Mensura Mujdže.

Mario Vrančić, potencijalni reprezentativac BiH, odigrao je svih 90 minuta u gostujućem porazu njegovog Paderborna rezultatom 3:0 od Augsburga.

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, proveo je cijeli meč protiv Mainza na terenu u redovima Bayera, ali Apotekare je odlično iscrpila odlična partija koju su pružili u Ligi šampiona protiv Zenita, pa je Mainz ovaj put uspio odnijeti bod nakon meča u kojem su mreže mirovale.

Bundesliga, 11. kolo:
Augsburg – Paderborn 3:0 (Werner 7., 47, Callsen-Bracker 68.)
Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen 0:4 (Muller 23, 64., 67., Shaqiri 86.)
Freiburg – Schalke 2:0 (Günter 22., Schmid  69.)
Hoffenheim – Köln 3:4 (Szalai 2., Firmino 39., 45. / Olkowski 5., 83., Lehmann 12., Ujah 35.)
Bayer Leverkusen – Mainz 0:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.