Golman Atletico Mineira najveći heroj Copa Libertadoresa

Čudesna odbrana penala

Golman Atletico Mineira najveći heroj Copa Libertadoresa

A. Haznadarević

Momčad Atletico Mineira je noćas osigurala nastup u polufinalu Copa Libertadoresa, nakon teško izborenog remija protiv meksičke ekipe Tijuane.

Kako je prvi meč igran u Meksiku završen sa 2:2, Ronaldinhu i ekipi je i rezultat 1:1 otvorio vrata nastavka ovog elitnog južnoamerilčkog takmičenja, međutim, ono što se dogodilo u četvrtom minutu sudijske nadoknade meča, priča je za sebe.

Naime, pri rezultatu 1:1 za Tijuanu je dosuđen jedanesterac, međutim, iskusni golman Mineira Victor Leandro je na posve čudesan način odbranio kazneni udarac, iako je praktično već bio savladan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.