Golman Benfice nagovijestio svoj odlazak u Manchester City
Foto: EPA

Ederson nakon osvajanja portugalskog Kupa

Golman Benfice nagovijestio svoj odlazak u Manchester City

Čini se da je Manchester City sve bliži finaliziranju transfera talentovanog golmana Benfice Edersona Moraesa. A sada je i sam 23-godišnjak nagovijestio svoj odlazak iz portugalske ekipe.

Benfica je u jučer stigla do novog trofeja nakon pobjede nad Guimaraesom u finalu portugalskog Kupa rezultatom 2:1, a nakon ove utakmice mladi golman Ederson je nagovijestio da bi ovo mogla biti njegova zadnja utakmica u dresu Benfice, a kako se već duže vremena špekuliše, Manchester City je najbliži njegovom dovođenju.

"Još uvijek ne znam, ali ovo je najvjerovatnije bila moja posljednja utakmica za Benficu", izjavio je Ederson za portugalske medije.

Manchester City je već duže vrijeme u potrazi za kvalitetnim golmanom nakon što je klub dopustio Willyju Caballeru da napusti Etihad po isteku svog ugovora, dok Claudio Bravo nije impresionirao od svog dolaska iz Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi