Gomez: Mislili su da ću sjediti i uzimati novac
FOTO: EPA

Predstavljen u Wolfsburgu

Gomez: Mislili su da ću sjediti i uzimati novac

Iskusni njemački reprezentativac Mario Gomez zvanično je predstavljen u Wolfsburgu. 

Gomez nije bio u planovima Fiorentine i bilo je jasno da će promijeniti klub ovog ljeta, a obeštećenje u visini od tri miliona eura za njegove usluge platio je Wolfsburg s kojim je potpisao ugovor u trajanju od tri godine. 

"Wolfsburg sam izabrao iz razloga što svi veliki klubovi već imaju rješeno pitanje prvog napadača. Htio sam klub koji može daleko dogurati u domaćem takmičenju i u Evropi, a Wolfsburg je pokazao da ima potencijal. Gladan sam uspjeha i vjerujem da neće izostati", riječi su Gomeza.

Ugovor na tri godine je povezan s uspjehom. Ukoliko Wolfsburg ne izbori plasman u Evropi, pregovarat će se o daljnjoj saradnji. 

"Imao sam želju i motiv da se vratim u Njemačku. Bilo mi je divno u Turskoj kada sam igrao, premda su tamo mislili da ću sjediti i uzimati novac. Na kraju ja sam se izborio za momčad za Euro. Želim nastaviti tim tragom", dodao je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećamo, Gomez je u Njemačkoj već igrao za Stuttgart i Bayern. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi