Gore od očekivanog: Modrić van stroja četiri mjeseca

Veliki problemi za madridski Real

Gore od očekivanog: Modrić van stroja četiri mjeseca

Real Madrid je pretrpio veliki udarac. Najbolji veznjak španske Primere za prošlu sezonu, Luka Modrić, povrijedio se na utakmici između Italije i Hrvatske. 

Fudbaler madridskog Reala povrijedio se u 28. minuti susreta na San Siru, a nakon pregleda u klupskoj bolnici u Madridu potvrđeno je da se radi o puknuću kvadricepsa. 

Prve prognoze govorile su kako će Modrić van terena biti između pet i šest sedmica, a detaljni pregledom utvrđeno je da je povreda ozbiljnija, te da Hrvata na terenu neće biti između tri i četiri mjeseca. 

"Modrić je u 28. minuti susreta na San Siru morao zatražiti izmjenu nakon što je osjetio bol u mišiću, a pretraga magnetskom rezonancijom u Madridu pokazala je da se radi o ozbiljnoj ozljedi.

Zbog gotovo potpunog otkinuća hvatišta mišića lijeve natkoljenice, Modrić će izbivati s travnjaka oko tri mjeseca. Operacija neće biti potrebna, Modrić će biti tretiran konzervativnim metodama," stoji u saopštenju HNS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.