Goretzka o budućnosti u Schalkeu

Goretzka ostaje

Goretzka o budućnosti u Schalkeu

E. Ganibegović

Momak koji se u posljednje vrijeme povezivao s Bayernom govori o svojoj budućnosti u Schalkeu.

Reprezentativac Njemačke, Leon Goretzka, kako stvari stoje i sljedeće sezone nosit će dres Schalkea.   

"Da, naravno" ,odgovorio je Goretzka nakon pobjede nad Čileom na pitanje, da li će nakon godišnjeg odmora ostati braniti boje kraljevskoplavih. 

Bayern je pokazao veliki interes za dvadesetdvogodišnjeg veznjaka i bilo je samo pitanje vremena kada će preći u redove Bavaraca, ovog ljeta ili ipak nakon isteka ugovora sa kojim je vezan za Schalke do 2018 godine. 

Međutim situacija se promijenila. U saradnji s Oliver Bierhoffom, menadžerom reprezentacije Njemačke, Goretzka ne može napraviti grešku. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da ode sada ili sljedeće godine neće se mnogo stvari u njegovoj karijeri promijeniti", istakao je menadžer reprezentacije Njemačke. 

Goretzka je zablistao na Kupu Konfederacija gdje je postigao tri pogotka. Bio je jedan od najboljih pojedinaca kroz cijeli turnir i tako je odmah iza Draxlera i Sancheza izabran za trećeg najboljeg igrača na turniru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi