Gorica na krilima Kapića slavila u Armeniji

Pobjeda nad Shirakom

Gorica na krilima Kapića slavila u Armeniji

Bh. internacionalac Rifet Kapić bio je strijelac dva pogotka u pobjedi Gorice u 1. pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu. 

Slovenački tim je danas u Armeniji za protivnika imao domaći Shirak, a na kraju je golovima mladog Kapića slavio sa sigurnih 2:0 i tako jednim korakom zakoračio u drugo pretkolo. 

Kapić je Goricu doveo u vodstvo u 15. minuti. Snažnim udarcem iz daljine je matirao Aivazova za prednost od 1:0, da bi potom u 69. minuti udvostručio vodstvo. Ispostavit će se kasnije da je to ujedno bio i posljednji gol na meču.

Već neko vrijeme Kapić pruža sjajne partije u dresu Gorice. Po vokaciji je vezni igrač, a u prošloj sezoni odigrao je u prvenstvu 33 utakmice uz šest postignutih pogodaka i tri upisane asistencije. 

U nastavku pogledajte Kapićeve golove protiv Shiraka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi