Goropadni Osijek se poigrao sa Zadrom u Gradskom vrtu

HNL, 30. kolo

Goropadni Osijek se poigrao sa Zadrom u Gradskom vrtu

Odličnu formu u svom Gradskom vrtu potvrdio je Osijek trijumfom nad Zadrom rezultatom 4:0. Od prvog minuta domaći su bili mnogo bolji protivnik. 

Domaćini su naplatili dobru igru u 24. minutu, kad je nakon kornera Novaković postigao pogodak za 1:0. Zadrani su u 37. minutu pogodili stativu preko Ivančića, a u 55. minuti došli do drugog pogotka, za što je zaslužan bio Mile Škorić.

Isti igrač iz blizine je pogodio i osam minuta kasnije i već tad je pitanje pobjednika u ovom susretu bilo riješeno. U posljednjih dvadesetak minuta Zadrani nisu uspjeli uzvratiti makar počasnim pogotkom, a tačku na i postavio je Marko Dugandžić u drugom minutu sudijske nadoknade.

Osijek je tako došao na 25 osvojenih bodova, vratio se na osmo mjesto, s tri boda više od Slaven Belupa i osam više od Hrvatskog dragovoljca, koji sutra gostuje u Puli. Zadar je trećim uzastopnim porazom ostao na 32 boda, sedam više od Osijeka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Osijek - Zadar 4:0 (Novaković 24., Škorić 55., 63., Dugandžić 90.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti