Gotovo je: PSG ponudio Alexisu ugovor iz snova

Čileanac napušta Arsenal?

Gotovo je: PSG ponudio Alexisu ugovor iz snova

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez već sedmicama nalazi se u centru pažnje transfer špekulacija.

Alexis se dugo povezivao sa prelaskom u Manchester City, ali je Arsenal odbio mogućnost da proda ovog napadača rivalskom klubu. Međutim, jasno je da su velike šanse da Alexis ovog ljeta promijeni klub, ali najvjerovatnije da će karijeru nastaviti izvan Engleske.

Mediji na Otoku objavili su danas da je na adresu Topnika stigla nova ponuda za ovog napadača. Alexisa želi PSG koji je spreman da ponudi ovom napadaču ugovor iz snova. Navodno, PSG je spreman platiti 70 miliona funti za Alexisa, a Čileanac bi sedmično u Parizu zarađivao čak 400.000 funti.

Mnogi vjeruju da Arsenal ne može ovu ponudu odbiti jer Alexis ima ugovor još do kraja naredne sezone. Ukoliko Čileanac ostane i narednu sezonu u Arsenalu jasno je da će narednog ljeta kao slobodan igrač napustiti Emirates. Sigurno je da londonski klub ne želi besplatno pustiti svog najboljeg igrača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti