Gotze se posuo pepelom: Nisam trebao ni ići
FOTO: EPA

Transfer decenije u Njemačkoj

Gotze se posuo pepelom: Nisam trebao ni ići

Poslije tri godine Mario Gotze se podvijenog repa odlučio vratiti u Borussiju Dortmund, potvrdio je ovaj klub. 

Gotze je 2013. godine napustio matični svoj klub i prešao u redove najveće rivalske momčadi - Bayerna, međutim nakon neuspješne epizode vratio se kući i sa Borussijom je potpisao četverogodišnji ugovor. 

U razgovoru za službenu klupsku stranicu Gotze je izrazio žaljenje što je Borussiju bio zamijenio s Bayernom. 

"Kad sam odlazio u Bayern to je bila moja odluka i ne skrivam se od toga. Tri godine poslije gledam na tu situaciju iz nove perspektive. Mogu razumjeti da se taj potez nije svidio navijačima, ali danas takvo nešto ne bih napravio. Nadam se da će me navijači prihvatiti ponovo", kazao je Gotze i poručio:

"Moj cilj je da se vratim u formu i igram najbolje što mogu. Za sve nas, za klub i navijače Borussije", dodao je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U svom prvom mandatu Gotez je za Borussiju zabio 22 gola u 82 utakmice i bio je jedan od ključnih igrača u šampionskoj generaciji.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi