Bordo tim večeras igra revanš susret drugog pretkola

Grad u kojem Sarajevo spašava čast bh. fudbala

Haugesund je malo mjesto na jugu Norveške, poznatije kao grad Vikinga, a upravo tu večeras će tim iz Titove 38/b spašavati čast bh. klupskog fudbala. 

Grad broji oko 30.000 stanovnika i predstavlja centralno mjesto područja Haugeland. Poznat je po tome što je u srednjem vijeku bio strateško mjesto za ulov haringe. Grad je tako rastao, a danas su u njemu smještene brojne Norveške naftne kompanije. 

Sam grad je jako ugodan i miran, a u večernjim satima na ulicama nećete sresti mnogo ljudi. Ono što će prvo "zapasti za oko" posjetiocima iz Bosne i Hercegovine, jesu astronomske cijene, pa tako za jednu flaširanu bocu Coca-Cole morate izdvojiti 11 eura, a espresso kafa košta nešto manje, prava sitnica, pet eura. 

Sarajevo će večeras u Haugesundu odigrati jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, a izabranici Dženana Uščuplića svakako će uraditi sve da izbore treće pretkolo i put u prijestolnicu Grčke. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.