Građani dogovorili prvo pojačanje za januar?
Foto: EPA

Van Aanholt na Etihadu?

Građani dogovorili prvo pojačanje za januar?

M. Šljivak

Vodeći tim engleske Premier lige Manchester City navodno je dogovorio prvo pojačanje za januarski prelazni rok.

Kako navode engleski mediji, novi član Građana će postati holandski reprezentativac Patrick van Aanholt, aktuelni fudbaler Southamptona.

Menadžer Cityja Pep Guardiola najavio je kako će potražiti defanzivna pojačanja u januaru. Posebno se to odnosi na poziciju lijevog beka gdje su ostali bez 52 miliona funti plaćenog Benjamina Mendyja zbog teške povrede koljena.

Van Aanholt bi trebao njegovo rješenje za tu poziciju. Očekuje se da uskoro i zvanična ponuda Cityja za 27-godišnjeg fudbalera vrijedna 12 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski fudbaler je još kao tinejdžer stigao u Englesku. Nosio je dres omladinskih selekcija Chelseaja, a igrao je još u nekoliko timova kao posuđen igrač.

Član Palacea je postao u januaru ove godine, a plaćen je Sunderlandu blizu 10 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti