Građani na krilima Jovetića razbili Liverpool

Dva gola sjajnog Crnogorca

Građani na krilima Jovetića razbili Liverpool

Manchester City večeras je u okviru drugog kola engleskog Premiershipa ugostio Liverpool. Domaćin je slavio rezultatom 3:0. 

Prvu priliku na susretu imali su Građani. Šutirao je nakon dodavanja Stevana Jovetića, Edin Džeko, ali je udarac našeg reprezentativca neprecizan. Ozbiljnijih prilika potom nije bilo dugo, a najopasniji igrač na terenu bio je fudbaler Liverpoola, Raheem Sterling, ali rezultat se nije mijenjao. 

Gosti su mogli do gola u 33. minuti susreta. Daniel Sturridge se izborio za priliku u šesnaestercu, ali je njegov udarac zaustavio Joe Hart. 

Domaćin je do vodstva došao u 41. minuti susreta. Neopreznost Morena iskoristio je Stevan Jovetić i pogodio mrežu Liverpoola. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 1:0 za Građane. 

Nakon deset minuta igre u nastavku susreta Građani su još jednom zatresli mrežu Liverpoola, a strijelac je opet bio Jovetić. Crnogorac je sjajno kombinovao sa Nasrijem, a potom i pogodio mrežu ekipe sa Anfielda. 

Rodgers je u 60. minuti susreta u igru uveo Lazara Markovića, a reprezentativac Srbije dva puta je zaprijetio golu Građana već u narednom napadu. Ostalo je ipak bez promjene rezultata.

Gosti iz Liverpoola opet su zaprijetili u 65. minuti susreta. Šutirao je Sturridge, ali je udarac Engleza odbranio Hart. U 69. minuti susreta igru je napustio Edin Džeko. Naš reprezentativac dobio je jedan udarac nakon duela sa Škrtelom, a Pellegrini nije želio ništa rizikovati.  

Na teren je ušao Sergio Aguero i nakon desetak sekundi treći put je pronašao put do mreže Liverpoola. Liverpool je do kraja susreta uspio postići utješni pogodak. Lambert je šutirao, Hart odbranio, a lopta se od Zabalete odbila u mrežu Građana. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.