Građani posramili Milan: Pet golova u mreži Rossonera
Foto: EPA

Katastrofa Milana

Građani posramili Milan: Pet golova u mreži Rossonera

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja pregazili su ekipu Milana s 5:1 u susretu Internacionalnog kupa u SAD-u...

Već nakon manje od pola sata igre pobjednik je bio jasan. Seriju golova je otvorio Stevan Jovetić pogotkom za 1:0 nakon 12 minuta igre, da bi samo dva minuta kasnije Scott Sinclair povećao prednost na 2:0.

Nije City stao na tome već je ubrzo postigao dva gola.  Jesus Navas je pogodio za 3:0 u 23. minuti, da bi 17-godišnji Kelechi Iheanacho tri minuta kasnije pogodio za uvjerljivih 4:0.

Uspio je Milan preko Sulleyja Muntarija u finišu prvog poluvremena da dođe do gola za rezultat poluvremena od 4:1...

Susret je potom bio prekinut zbog velikog nevremena, a nakon nešto dužeg odmora utakmica se nastavila.

Drugo poluvrijeme je donijelo još jedan pogodak i to u mreži Milana. Igrao se 58. minut susreta kada je Jovetić svojim drugim pogotkom postavio konačan rezultat od 5:1.

Internacionalni kup:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Milan - Manchester City 1:5

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.