Građani u finišu slomili Aston Villu
Foto: EPA

Džeko igrao 64 minute

Građani u finišu slomili Aston Villu

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su u 7. kolu engleske Premier lige kao gosti ekipu Aston Ville s 2:0...

Dobro je City otovorio meč. Stvorili su nekoliko dobrih prilika, ali je Brad Guzan na golu Ville bio itekako oprezan. 

Prijetila je i Aston Villa, no kao i City, igrači domaćeg tima nisu imali dovoljno preciznosti, te Joe Hart nije imao previše posla.

Imali su Građani dobru šansu u finišu prvog dijela, ali se Villa odbranila, te se na odmor otišlo bez golova.

Sjajno su oba tima otvorila drugo poluvrijeme. Prvo je Sergio Aguero pogodio okvir gola domaćih, da bi zatim na drugoj strani uzvratio Richardson, no bez promjene rezultata.

Građani su imali veći posjed lopte. Stvarali su šanse pred golom Guzana, a do zasluženog vodstva su stigli u 82. minuti, kada je Yaya Toure pogodio za vodstvo od 1:0.

Sve dileme oko pobjednik otklonjene su u 88. minuti. Sergio Aguero je sjajnim pogotkom postavio konačan rezultat susreta od 2:0.

Edin Džeko je igrao do 64. minute kada je umjesto njega ušao Fernando.

Premiership, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa - Manchester City 0:2 (Toure 82', Aguero 88')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.