Granada nemoćna u Sevilli
Foto: EPA

Sevilla slavila

Granada nemoćna u Sevilli

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Seville savladali su večeras na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu ekipu Granade s uvjerljivih 4:0.

Od samog početka susreta je Sevilla dominirala. Gosti su u Andaluziju stigli bez previše otpora, a do vodećeg gola domaći su stigli nakon 14. minuta igre, kada je igrač Granade Mainz pogodio vlastitu mrežu za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je domaći tim postigao još tri gola i to za samo 17  minuta. Kevin Gameiro je u 51. minuti iskoristio grešku odbrane gostiju, te je pogodio za 2:0. 

Mbia je u 58. minuti pogodio za povećanje vodstva Seville na 3:0, da bi Vitolo 10 minuta kasnije zaključio pobjedu svog tima u ovom susretu.

Primera, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Granada 4:0 (Mainz 14'ag, Gameiro 51', Mbia 58', Vitolo 68')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.