Grant vraća Muntarija i Boatenga među Crne zvijezde?
Foto: epa.eu

Novi selektor, nove odluke

Grant vraća Muntarija i Boatenga među Crne zvijezde?

Novi selektor fudbalske reprezentacije Gane, izaraelski stručnjak koji je sjedio na klupi Chelseaja, West Hama i Partizana Avram Grant, kazao je kako vrata ove afričke selekcije nisu zatvorena za Kevina-Princa Boatenga i Sulleya Muntarija.

Pomenuti dvojac je zbog nediscipline suspendovani na Mundijalu u Brazilu. Njih dvojicu iz sastava Crnih zvijezda isključio je bivši selektor Kvasi Appiah.

Boateng je izbačen iz reprezentacije zbog uvreda na računa Appiaha tokom jednog od treninga, dok je Muntari isključen jer je udario jednog zvaničnika Fudbalskog saveza Gane. 

"Oni moraju prije svega da pokažu da žele da se vrate u tim", rekao je Grant i dodao da će svakom igraču koji će s ponosom nositi dres Gane, vrata reprezentacija uvijek biti otvorena. 

Grant se dogovorio sa čelnicima Gane da vodi selekciju do kraja Kupa afričkih nacija 2017.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.