Grasshoppers bez Jahića srušio lidera

Super liga Švicarske

Grasshoppers bez Jahića srušio lidera

Lider na tabeli Super lige Švicarske i aktualni prvak, Basel doživio je drugi poraz sezone na gostovanju kod Grasshoppersa.

Skakavci su slavili rezultatom 3:1. Ngamukol je u ranoj fazi doveo domaće u vodstvo, da bi izjednačenje Baselu donio Zuffi šest minuta prije kraja prvog poluvremena.

Do odlaska na odmor Grasshoppers je ipak uspio povesti, a strijelac drugog gola bio je Dingsdag. U nastavku je trijumf potvrdio Lang golom postignutim petnaest minuta prije kraja.

Sanel Jahić ovog puta meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

U drugom susretu Aarau je rezultatom 2:1 porazio Thun. Strijelci za domaćina bili su Radice i Wieser, dok je počasni pogodak za goste bio djelo Sadika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.