Grbavica proslavila pobjedu, Lendrić srušio Zetu

Željo slavio sa 1:0

Grbavica proslavila pobjedu, Lendrić srušio Zetu

E. Škorić

Pogotkom Ivana Lendrića Željezničar je večeras s 1:0 savladao Zetu u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige.

Nakon 13 godina Grbavica je opet bila domaćin jedne evropske utakmice, a Željo je u sjajnom ambijentu ostvario minimalnu pobjedu, ali je sačuvao mrežu i nalazi se korak bliže drugom pretkolu od svog rivala.

Prvih desetak minuta nije bilo uzbuđenja na Grbavici, da bi u 11. minuti Blagojević šutirao pored gola gostiju iz Golubovaca. Četiri minute kasnije Zec je dobro gađao iz voleja, ali je jedan igrač Zete izbacio loptu u korner.

Ubrzo je Zeba iz kornera dodao do Radinovića, ovaj pucao sa 17 metara visoko preko gola. Nastavio je Željo napadati, stvarati šanse, ali se Zeta dobro branila, dok je iz kontri čekala svoju šansu.

Do kraja prvog dijela Zakarić, Zec, potom Zeba šutiraju ka golu Crngoraca, ali se na odmor otišlo kod rezultata 0:0, što je više odgovaralo Zeti. 

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Ivan Lendrić postiže pogodak za veliku radost domaćih navijača i u nastavku je Željezničar igrao rasterećenije i smirenije, dok ni Zeta nije željela ništa prepustiti slučaju, pa nije previše ni napadala.

U 66. minuti kapiten Zeba dobro šutira, ali bez opasnosti po gol Crnogoraca. Na drugoj strani stopostotna šansa za Zetu, Kukuličić je matirao Kjosevskog, ali lopta se prošetala tik uz desnu stativu domaćeg gola.

Druga najbolja šansa za Zetu viđena je u 73. minuti, kada je Ljuljđuaj makazicama gađao i pucao malo pored gola Kjosevskog. Dobru šansu za 2:0 imao je Graovac u 80. minuti nakon ubačaja iz kornera, ali je pucao malo iznad gola. U nadoknadi bomba Zakarića, Novović je fantastično odbranio.

Do kraja je ostalo 1:0 i Željo je zasluženo slavio, a po svemu prikazanom za sada je bliže plasmanu u drugo pretkolo, mada će Zeta u Podgorici za sedam dana pokušati da napravi veliki rezultat.

Željezničar - Zeta 1:0 (Lendrić 48)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Željo će večeras igrati u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Zeba, Lendrić, Radinović. 

Zeta: Novović, Cavnić, Vujačić, Kalezić, Adžović, Krsotvić, Ljuljdjuraj, Milojko, Pešukić, Šekulić, Kukuličić.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi