Grci pred baraž ostali bez napadača
Foto: EPA

Dobra vijest za Hrvatsku

Grci pred baraž ostali bez napadača

Fudbalska reprezentacija Grčke ostala je bez napadača pred nadolazeći duel sa Hrvatskom. 

Grčki selektor Michael Skibbe u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo neće moći računati na usluge 21-godišnjeg napadača  Anastasiosa Donisa, koji je, kako prenose inostrani mediji, povrijedio rame. 

Donis je povredu zadobio na treningu svog kluba Stuttgarta i, prema prvim prognozama, izbivat će s terena oko pet sedmica. 

Ovo su dobre vijesti za Zlatka Dalića, a loše za Michaela Skibbea jer je Donis jedan od najperspektivnijih igrača Grčke. Prošao je omladinsku školu Juventusa, a ovog ljeta Stuttgart je za njegovo dovođenje izdvojio četiri miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za državni tim Donis je debitovao prije četiri mjeseca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi