Grci se počastili na Kipru
Foto: EPA

Meč naše grupe

Grci se počastili na Kipru

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Grčke pobijedila je Kipar sa 2:1 u susretu 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kipar je odlično ušao u meč i u 18. minuti su poveli s 1:0 golom Sotiroua. Međutim, radost je kratko trajala jer su Grci s dva gola u dvije minute završili posao u ovom meču.

Prvo jeu 24. minuti  Mitroglou postigao gol za 1:1, a već u narednom napadu Grci su preko Tziolisa došli do vodstva od 1:2.

Nastavak meča donio je još nekoliko pokušaja Grčke. Međutim, nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi, pa su do kraja mirnom igrom ipak sačuvali prednost u ovom duelu.

Ovim rezultatom Grci su se umiješali u borbu za baraž. Za sada imaju ukupno 13 bodova među drugoplasiranim timovima, ali plasman u baraž zavisi od drugih. Za baraž im je potrebno i poklapanje nekoliko rezultata u posljednjem kolu kvalifikacija iz ostalih grupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sp, kvalifikacije:

Kipar - Grčka 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi