Grčkom fudbalu prijeti sudbina bh. fudbala?
Foto: epa.eu

Suspenzija FIFA-e i UEFA-e?

Grčkom fudbalu prijeti sudbina bh. fudbala?

Grčki fudbal mogao bi dočekati sudbinu koju je doživio, ne tako davno, i bosanskohercegovački fudbal kada je N/FSBiHsuspendovan od strane FIFA-e i UEFA-e.

Fudbalu u Grčkoj prijeti isključenje iz svih internacionalnih fudbalskih takmičenja, glavni razlog mogao bi biti miješanje blade premijera Alexisa Tsiprasa u rad Fudbalskog saveza Grčke.

Ministarstvo edukacije, kulture i religije na čelu s ministrom Stavrosom Kontonisom planira nove zakone kao mjere protiv nasilja u grčkom sportu kako bi u budućnosti smanjili jako česte navijačke ispade u ovoj zemlji. 

I sam Kontonis je u jednom od svojih saopštenja jako kritikovao UEFA-u i FIFA-u kako nisu zainteresovane pomoći Grčkoj u namjeri da se obračuna s huliganizmom.

Potražite više informacija na temu Super League:

Početna tačka novog plana i zakona jeste rješavanje problema u fudbalu, a Vlada Grčke će neovisno o Fudbalskom savezu Grčke u slučaju navijačkih ispada kažnjavati s 25 miliona eura, samo pitanje je koga ukoliko FIFA i UEFAsuspenduju sva takmičenja u ovoj zemlji?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.