Gremio i Barcelona u polufinalu Copa Libertadoresa
Foto: EPA

Copa Libertadores, četvrtfinale

Gremio i Barcelona u polufinalu Copa Libertadoresa

S. Bošković

Gremio i Barcelona plasirali su se u polufinale Cope Libertadoresa. 

Gremio je u brazilskom derbiju izbacio ekipu Botafoga. Prvi susret ove dvije ekipe završen je rezultatom 0:0, a u drugoj utakmici Gremio je došao do minimalne pobjede od 1:0. 

Jedini pogodak u ovom dvomeču i pogodak vrijedan polufinala postigao je Barrios u 63. minuti utakmice, a asistirao mu je Edilson. 

U drugom susretu ekvadorska Barcelona je iznenadila Santos u gostima i prošla u polufinale zahvaljujući pobjedi u uzvratnom meču rezultatom 1:0. . Prvi susret između ove dvije ekipe završen je rezultatom 1:1, a domaći tim igrao je nešto opreznije s obzirom na to da je i s remijem bez postignutih golova prolazio u polufinale. 

Ipak, gosti iz Ekvadora krenuli su ofanzivno od prve minute, a pogodak odluke postigao je Alvez u 68. minuti susreta. Isti igrač je samo dvije minute kasnije napustio teren zbog drugog žutog kartona. Henriquez je kod Santosa pocrvenio u 89. minuti igre, a isključen je i Marques kod Barcelone. 

U polufinalu će se sastati upravo Gremio i Barcelona, dok će drugi polufinalni par sačinjavati pobjednici iz susreta San Lorenzo - Lanus (2:0) i Jorge Wilstermann - River Plate (3:0). 

Copa Libertadores, četvrtfinale: 

Gremio - Botafogo 1:0 (Barrios 63')

Santos - Barcelona 0:1 (Alvez 68')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi