Griezmann najbolji u La Ligi, Ronaldo ni blizu nagrade

Velika priznanja i za dvojicu Balkanaca

Griezmann najbolji u La Ligi, Ronaldo ni blizu nagrade

Antoine Griezmann je večeras proglašen za najboljeg igrača španske La Lige za sezonu 2015/2016.

Napadač Atletico Madrida iza sebe ima sezonu u kojoj je odigrao 38 utakmica, a postigao je 22 gola i 5 asistencija. S Atletico Madridom je završio na trećem mjestu na tabeli sa tri boda manje od prvoplasirane Barcelone. Griezmann je također trijumfovao i po izboru navijača.

Zanimljivo je bilo vidjeti i nagrade po pozicijama na terenu, a još je zanimljivije da Cristiano Ronaldo nije bio ni blizu nagrade.

Za najboljeg golmana proglašen je Jan Oblak iz Atletico Madrida, koji je slavio ispred Brava i Navasa. I nagradu za najboljeg odbrambenog igrača ponio je fudbaler Atletica Diego Godin i to ispred Marcela i Ramosa.

Još jedan Balkanac dobio je nagradu večeras. Najbolji vezni fudbaler je Realov Luka Modrić, koji je slavio ispred Busquetsa i Brune, dok je Messi proglašen najboljim napadačem lige ispred Aduriza i Suareza. Argentinac je u prošloj sezoni postigao 26 golova uz 16 asistencija na 33 utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najbolji strani fudbaler je Luis Suarez sa 40 pogodaka i 16 asistencija u ligi, dok je za najperspektivnijeg igrača žiri izabrao Marca Asensija. Trenutni fudbaler Real Madrida je prošlu sezonu proveo na posudbi u Espanyolu, a slavio je ispred Saula i Oyarzabala. Nagradu je dobio i Sofiane Feghouli, koji je proglašen najboljim afričkim fudbalerom u La Ligi.

Za najboljeg trenera u prošloj sezoni izabran je Diego Simeone, koji je tako krunisao ovu lijepu noć za Atletico Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi