Griezmann odlučio utakmicu protiv Espanyola
Foto: EPA

Atletico Madrid upisao nova tri boda

Griezmann odlučio utakmicu protiv Espanyola

E. Čaušević

Atletico Madrid savladao je Espanyol (1:0) u okviru 13. kola španske Primere.

Atletico je na domaćem terenu ostvario minimalnu pobjedu protiv gostiju iz Barcelone. Junak madridske ekipe ponovo je bio sjajni Antoine Griezmann koji je bio jedini strijelac na utakmici.

Griezman je u trećoj minuti utakmice iskoristio asistenciju Olivera Torresa i zatresao mrežu Espanyola za 1:0, što je se ispostavilo da je konačan rezultat utakmice u Madridu.

Treba dodati da je u 28. minuti iz igre izašao Tiago zbog povrede lista, te će prema prvi prognozama duže vremena odsustvovati sa terena.

Atletico Madrid nalazi se na drugom mjestu Primere sa 29 bodova, četiri manje od lidera Barcelone, dok je Espanyol na 11. mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Primera, 13. kolo:

Atletico Madrid - Espanol 1:0 (Griezmann 3')

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.