Griezmann: Ostvario bih san osvajanjem Lige prvaka

Francuz pred finale

Griezmann: Ostvario bih san osvajanjem Lige prvaka

Francuski napadač Antoine Griezmann izjavio je da bi osvajanje Lige prvaka za njega bilo ostvarenje sna. 

Atletico Madrid se uspio plasirati u finale Lige prvaka nakon što je 3. maja eliminisao Bayern, a eventualno osvajanje trofeja u najelitnijem klupskom takmičenju za sjajnog Griezmanna bi bilo ravno ostvarenju sna. 

"Osvajanje Lige prvaka je ostvarenje sna. Nadam se da ću biti u prilici da podignem trofej za vikend. Da bismo pobijedili potrebno je mnogo napornog rada i truda, a mi smo spremni i imamo veliku želju da to i uradimo", izjavio je Griezmann i potom dodao: 

"Moramo biti skoncentrisani svake sekunde u svakom minutu i da moramo da pružimo maksimum kao i do sada. Moramo se mnogo truditi, zasukati rukave i visokim presingom pokušati prvi postići pogodak. Najbitnije je da budemo jaki na psihičkom i fizičkom nivou", smatra Griezmann. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Finalna utakmica Lige prvaka između Atletica i Reala na rasporedu je u subotu na stadionu San Siro s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi