Griezmannov penal nije trebao biti priznat?
Foto: EPA

Gol Atletica za 2:0 protiv Reala sporan

Griezmannov penal nije trebao biti priznat?

Atletico Madrid je sinoć u  revanš susretu polufinala Lige prvaka, na Vicente Calderonu, slavio protiv Real Madrida sa 2:1, međutim ova pobjeda je bila nedovoljna za slavlje Jorgandžija, jer je Real u prvoj utakmici slavio sa 3:0.

Ipak, krenulo je odlično za Atletico. Već nakon 16. minuta, ekipa Diega Simeona je vodila sa 2:0. Pogađali su prvo Niguez, a zatim i Antoine Griezmann sa bijele tačke, ali taman kada su se navijači Atletica ponadali da bi njihova ekipa mogla anulirati prednost Reala iz prve utakmice, Isco je smanjio na 2:1, i tako srušio snove domaćih navijača na prepunom Calderonu.
Upravo je gol Griezmanna iz penala, nakon utakmice, izazvao burne rasprave na društvenim mrežama.

Naime, mnogi su mišljenja da pogodak kojim je Francuz uduplao prednost svoje ekipe nije trebao biti priznat, jer je on tokom izvođenja najstrožije kazne dva puta dotakao loptu.

Griezmannova stajna, desna, noga je proklizala u momentu kada je upućivao udarac pa je lopta koju je šutirao lijevom dotakla i njegovu desnu nogu, što bi značilo da penal nije izveden pravilno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi