"Grubi su, pa šta? Ovo je igra za muškarce, a ne za curice"

Carlo Ancelotti uoči gradskog derbija

"Grubi su, pa šta? Ovo je igra za muškarce, a ne za curice"

Real Madrid će večeras ugostiti gradskog rivala i jednog od dva daleko najveća konkurenta za naslov prvaka u ovoj sezoni, ekipu Atletico Madrida.

Tim povodom je održana i press konferencija na kojoj je u centru pažnje bio strateg kraljevskog kluba, kojeg su novinari pokušali isprovocirati pojedinim pitanjima o protivniku.

"Kažete da su grub i nasilan tim? Nema veze, to je njihov stil. Prije bih rekao da su agresivni, a ne grubi kako kažete. Vi morate znati jednu stvar, a to je da je fudbal igra za muškarce a ne za curice", odgovorio je Ancelotti.

Real će derbi dočekati u poljuljanom raspoloženju zbor kiksa u prošlom kolu protiv ekipe Real Sociedada, kada su Kraljevi imali prednost od 2:0. Ancelotti se osvrnuo na prošlo kolo ali i najavio povratak najboljeg fudbalera u tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ta nas je utakmica podsjetila da se fudbal ne igra pola sata, već devedeset minuta. Imali smo vodstvo koje nismo održali, što je loše, ali moramo poraditi na tome da se takve stvari više ne dešavaju", a nakon toga je dodao:

"Ronaldo je tu, spreman je i igrat će. Trenirao je u protekle tri sedmice baš kao i svi ostali i mogu reći da se nalazi u sjajnoj formi. Bit će on veliki dobitak za naš tim", zaključio je talijanski stručnjak na klupi Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije