Götze propušta subotnje finale Lige prvaka

Hendikep za Borussiju

Götze propušta subotnje finale Lige prvaka

E. Škorić

Mario Götze, njemački reprezentativac, propustit će subotnje finale Lige prvaka između svog trenutnog (ubrzo bivšeg) i budućeg kluba.

Götze je povrijedio zadnju ložu lijeve noge u uzvratu polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Iako su svi vjerovali da će se oporaviti, 20-godišnjak ipak neće zaigrati na londonskom Wembleyju.

Veliki je to hendikep za Dortmunđane, koji će pokušati osvojiti naslov evropskog prvaka protiv Bayerna, novog njemačkog prvaka.

"Finale je bio moj cilj i posljednjih sam sedmica naporno radio kako bih bio spreman. Neopisivo mi je žao što neću moći pomoći ekipi u ovoj utakmici", izjavio je Götze, koji će svejedno boraviti u subotu na Wembleyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.