"Guardiola bolje razumije fudbal od drugih trenera"
Foto: EPA

Ronaldinho očekuje velike stvari od Manchester Cityja

"Guardiola bolje razumije fudbal od drugih trenera"

Ako pitate jednog od najvećih svih vremena, legendarnog brazilskog virtuoza Ronaldinha, Pep Guardiola će sa Manchester Cityjem postići velike stvari.

Nakon sjajnog starta sezone Građana pod vodstvom bivšeg fudbalera i trenera Barcelone, i Ronaldinho se pridružio hvalospjevima na račun ekipe iz "plavog dijela" Manchestera.

Nakon dosta razočaravajuće prve sezone na Etihadu, Guardiola je tokom ljeta "redizajnirao" ekipu, koja sada djeluje zaista impresivno i stilom igre podsjeća na ekipu Barce, koju je španski stručnjak u četiri sezone odveo do čak 14 trofeja.

A sada nekadašnji as Barcelone Ronaldinho smatra da Guardiola i sa Cityjem može napraviti velike stvari.

"I kao igrač je razmišljao veoma 'tehnički', igrao je poput trenera, razmišljao je o svemu kao da je trener. On sjajno poznaje fudbal", prokomentarisao je Ronaldinho Guardiolu.

"Koga god da trenira on bolje razumije stvari od ostalih trenera. Razumije šta se dešava na terenu...Iskreno vjerujem da će imati veliku ulogu u napretku Cityja. Volim njegov stil igre. Vjerujem da će u Cityju napraviti razliku", poručio je Ronaldinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Ronaldinho je napustio Barcu i prešao u Milan istog ljeta kada je Guardiola preuzeo prvi tim Katalonaca, pa sjajni Brazilac nije imao priliku igrati pod njegovom trenerskom palicom.

"Imao sam priliku igrati za najboljeg trenera u svojoj karijeri, Franka Rijkaarda, ali sigurno je da bi bio užitak igrati i pod Guardiolom zbog načina na koji on slaže ekipu, zbog puno dodavanja, zbog atraktivnog stila igre koji preferira i koji svi vole gledati", dodao je na kraju legendarni Brazilac.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi