"Guardiola će u City donijeti dobar fudbal"

Santa Cruz o novom treneru Građana

"Guardiola će u City donijeti dobar fudbal"

E. Čaušević

Španski stručnjak i sadašnji trener Bayerna, Pep Guariola, od naredne sezone trenirat će ekipu Manchester Cityja.

Guariola je početkom ove godine otkrio da neće produžiti ugovor sa bavarskom ekipom, te da će svoju karijeru nastaviti na Otoku. Nekadašnji napadač Cityja, Roque Santa Cruz, izjavio je da će Guardiola donijeti dobre stvari Građanima.

"Mislim da City voli igrati dobar fudbal, a to će im Pep omogućiti. Oni imaju nekoliko sjajnih igrača koji će se ukopiti u Guardiolinu filzofiju. Očekujem da gledamo mnogo bolje igra Cityja u narednoj sezoni", rekao je Santa Cruz.

Santa Cruz je u City stigao 2008. godine, ali je 2013. godine prešao u Malagu. Bio je jedan od prvih igrača koji je stigao u novoj eri bogatog Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uspomene su nekako pomiješane. Došao sam u trenutku kada je bilo mnogo promjena u klubu. Šeik je tek kupio City i odjednom je došlo dosta dobrih igrača. Drago mi je što sam bio dio tog projekta. Nisam imao sreće sa povredama i onda je došlo vrijeme za odlazak", kazao je Santa Cruz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti