Guardiola dovodi golmana i ruši Buffonov rekord

Ederson na korak od Cityja

Guardiola dovodi golmana i ruši Buffonov rekord

E. Čaušević

Manchester City je jučer potvrdio veliko pojačanje za novu sezonu jer je petogodišnji ugovor sa ovim klubom potpisao Bernardo Silva.

Građani su za portugalskog igrača Monacu platitli čak 70 miliona eura, te su ga preoteli gradskom rivalu Manchester Unitedu koji je svim silama pokušao dovesti Silvu. Međutim, engleski tim se ne želi zaustaviti tu i već su najavili nova pojačanja.

Prema pisanju engleskih medija prioritet Pepa Guardiole je pozicija golmana jer španski stručnjak nije zadovoljan partijama Claudija Brava koji je prošlog ljeta stigao iz Barcelone. Guardiola na meti ima nekoliko golmana, a čini se da je najbliži Etigadu brazilski čuvar mreže Ederson.

Navodno, City je dogovorio uslove ugovora sa 23-godišnjim golmanom i ostaje još da se s Benficom dogovori oko visine obeštećenja. Prema prvim informacijama transfer ovog golmana na Etihad trebao bi koštati 40 miliona eura. Ukoliko se to ostvari Ederson će postati najskuplji golman svijeta, te će oboriti rekord Buffona kojeg je 2001. godine Juve Parmi platio 33 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi