Guardiola dovodi još dva pojačanja i kompletira Dream team

Manchester City će biti još jači

Guardiola dovodi još dva pojačanja i kompletira Dream team

Ekipa Manchester Cityja igra nevjerovatnu sezonu. Građani još uvijek ne znaju za poraz, a jedini remi imali su početkom sezone kada su odigrali 1:1 na domaćem terenu protiv Evertona. 

Mnogi već sada smatraju da će City u januaru mjesecu osigurati titulu u Premiershipu i da možda završe sezonu bez poraza u ovom takmičenju. Ipak, Guardiola smiruje strasti i poručuje da će to biti nemoguće.

"Ma, to je nemguće. Jeste to napravio Arsenal početkom ovog stoljeća, ali prije ili kasnije će nas neko pobijediti", rekao je španski trener. 

Nekadašnji trener Barcelone i Bayerna već je spremio i transfer planove za naredno ljeto, a ti planovi uključuju dovođenje dva fudbaler bez obeštećenja koja bi trebala kompletirati Pepov Dream team. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o trenutnim fudbalerima Manchester Cityja i Liverpoola, Alexisu Sanchezu i Emreu Canu. I, dok se Sanchez i ranije pominjao kao naredna akvizicija Cityja, Can se u ovim kontekstima pominje tek od nedavno. Njemački fudbaler bi trebao biti zamjena za Yayu Tourea koji će klub vjerovatno napustiti narednog ljeta. 

Ukoliko ostvari ova dva transfer, Guardiola bi vjerovatno imao baš onakvu ekipu kakvu je želio kada je došao u City i veliko je pitanje da li bi ih iko tada mogao zaostaviti. Ustvari, pitanje je da li je to moguće i sada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije