Guardiola i Enrique dovode Pjanića u Bayern

Bivši Pjanićev trener želi Malog princa i u Minhenu

Guardiola i Enrique dovode Pjanića u Bayern

Španski stručnjak Pep Guardiola od jula ove godine će preuzeti vođenje minhenskog Bayerna, a španski trener slagaće ekipu po svom ukusu.

Guardiola je već stupio u kontakt sa dvojicom svojih nekadašnjih saigrača, Luisom Enriqueom s kojim je igrao u Barceloni i Raulom Gonzalezom, s kojim je igrao u reprezentaciji Španije. Očekuje se da ova dvojica budu pomoćnici Pepu na klupi Bayerna.

Kako tvrdi Sky Sport, Guardiola je već praktično sve dogovorio sa Enriqueom, koji je potvrdio dolazak u Bayern, dok se još uvijek čeka odgovor najboljeg strijelca Lige prvaka svih vremena, legendarnog Raula Gonzaleza.

Osim toga, vrlo je lako moguće da uslijed ovih trenerskih rotacija i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić promijeni sredinu.

Naime, kako je SportSport.ba već pisao, menadžer Pepa Guardiole boravio je krajem prošle godine u Rimu, gdje se upoznao sa Pjanićem. Pepa Guardiolu i našeg reprezentativca međusobno je upoznao bh. fudbalski menadžer Nermin Čengić, a pretpostavlja se da je tokom ovog sastanka bilo riječi o mogućem transferu Miralema Pjanića.

Nije nikakva tajna da je nekadašnji trener Rome Luis Enrique veliki zaljubljenik u igru Miralema Pjanića. Uostalom, kada je imenovan za trenera Rome prva i najveća Enriqueova želja bila je dovođenje Pjanića iz Lyona, što se i obistinilo.

U slučaju da Enrique preseli na ljeto na Allianz Arenu, velike su šanse da za njim u redove bavarskog diva stigne i Miralem Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.