Guardiola: Jako cijenim Napoli, ali ne smijemo se bojati
Foto: EPA

Španski stručnjak pred meč

Guardiola: Jako cijenim Napoli, ali ne smijemo se bojati

Večeras nas očekuju nove sjajne utakmice u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi prvaka. 

Gledaćemo nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a jedan od njih će se odigrati u Napulju gdje će domaća ekipa ugostiti Manchester City. 

Radi se o dvoboju dvije prvoplasirane ekipe u Italiji i Engleskoj, a prije dvije sedmice City je na svom Etihadu slavio pobjedu 2:1. 

Trener Građana Pep Guardiola govorio je na press konferenciji veoma pozitivno o današnjem rivalu. Baš kao i prije dvije sedmice, on je rekao da izuzetno cijeni ekipu Napolija, ali da u samoj utakmici ne treba da bude straha. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Veliko mi je zadovoljstvo da ponovo vidim Maurizija Sarrija. Pretpostavljam da će njegov pristup igri biti isti, a nas dvojica imamo veoma sličan pristup utakmicama koje igramo na strani. Također, čast mi je po prvi put u životu biti u Napulju. Ovdje nikada nisam bio, ni kao igrač, ni kao trener. Želimo pobijediti jer imamo priliku da se kvalifikujemo u narednu fazu takmičenja. Imam mnogo respekta prema Napoliju, zbog načina na koji igraju, ali u samoj utakmici ne možemo osjećati strah", rekao je Guardiola, pa je podcrtao da je njegova ekipa jako mlada i neiskusna. 

"Mi smo jedan od mlađih timova u Evropi. Manchester City nije Milan, Juventus, Inter, Barcelona, Real ili Bayern i nemamo mnogo historije iza nas. Mi imamo tri ili četiri igrača koja su tokom karijere odigrala mnogo mečeva u Ligi prvaka, a to su Otamendi, David Silva i Aguero, a ostali su veoma mladi i odigrali su većinom po šest ili sedam mečeva u ovom takmičenju. Bit će pravi test vidjeti kako rastemo iz meča u meč", rekao je španski stručnjak. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi