"Guardiola je uništio Götzea"

Agent igrača Bayerna

"Guardiola je uništio Götzea"

Mario Götze nije pokazao svoje pravo lice u minhenskom Bayernu, a svjestan toga je i Volker Struth, čovjek koji se brine o njegovoj karijeri. 

Naime, menadžer njemačkog nogometaša je u razgovoru za tamošnje medije istakao da je trener Guardiola uništio Götzea, jer mu povjerenje ukazuje isključivo na lakšim utakmicama. 

"Smatram da ga je Guardiola uništio. On osjeća da trener ne vjeruje od njega, a uvijek traži da bude ključni igrač na terenu", izjavio je Struth i potom dodao:

"Götze igra samo lake utakmice. Iznenađen sam što ga Guardiola nije koristio u važnim utakmicama, gdje mislim na njemački Kup i Ligu šampiona. Niko u klubu to nije shvatio i niko ga nije branio. Bayernu treba dominantna i čvrsta figura, kao što je bio bivši predsjednik Uli Hoeness."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Götze je u Bayern stigao 2013. godine iz Borussije Dortmund i prošle sezone je postigao devet golova i upisao četiri asistencije. Bavarski klub je za njegovo dovođenje izdvojio 37 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.