Guardiola: Jednom ćemo morati i izgubiti
Foto: EPA

Trener Manchester Cityja

Guardiola: Jednom ćemo morati i izgubiti

Manchester City je pod vodstvom Pepa Guardiola i dalje jedini neporaženi tim u engleskoj Premier ligi.

Građani uvjerljivo drže lidersku poziciju zahvaljujući tome što su u prvih deset kola upisali devet pobjeda, jedan neriješen rezultat i +29 gol razliku, a novi ispit za Guardioline izabranike će biti nedjeljni derbi sa Arsenalom. 

Uoči utakmice jedno od novinarskih pitanja za Guardiolu bilo je to da li njegov Manchester City može ponoviti uspjeh Arsenala iz sezone 2003/2004. kada su Topnici bez poraza osvojili šampionski trofej. 

"Taj rekord ostaje Wengeru. Nećemo ga oboriti jer će nas neko sigurno pobijediti. Ne znam kada, ali sigurno je da smo pobjedivi", kazao je, između ostalog, Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City će sa Arsenalom odmjeriti snage u nedjelju na Etihadu od 15:15 sati. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi