Guardiola konačno našao pravu zamjenu za Harta?

City želi golmana Benfice

Guardiola konačno našao pravu zamjenu za Harta?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola na početku ove sezone stigao je na klupi Manchester Cityja nakon čega je napravio nekoliko promjena u ekipi.

Najveća promjena bio je odlazak Joea Harta sa Etihada u Torino jer je španski stručnjak poručio čelnicima kluba da to nije tip golmana koji odgovara njegovom sistemu igre. Nakon odlaska Harta u City je stigao Claudio Bravo iz Barcelone, ali se u dosadašnjem dijelu sezone pokazao kao veliki promašaj.

Iako je Hart na posudbi u Torinu Guardiola još uvijek ne razmišlja o tome da ga vrati u tim. U posljednje vrijeme špekulisalo se da trener Građana želi Samira Handanoviča, ali engleski mediji danas su donijeli novu transfer špekulaciju.

Naime, Guardiola je zainteresovan da na kraju ove sezone u redove Manchester Cityja dovede mladog golmana Benfice, Edersona. Interes za ovog golmana pokazao je i United, ali ponuda Građana će biti mnogo veća. Navodno, Ederson je golman kojeg Guardiola vidi da će se savršeno uklopiti u njegov sistem igre.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi