Guardiola ljut: Pa FIFA stvarno pretjeruje

Žali se na zgusnut raspored

Guardiola ljut: Pa FIFA stvarno pretjeruje

E. Škorić

Stoper Manchester Cityja John Stones pauzirat će nekoliko sedmica zbog povrede koju je zadobio u susretu Premier lig eprotiv Leicestera.

City je slavio s 2:0 i učvrstio se na vrhu, no Pepa Guardiolu zabrinula je povreda prvog stopera, a za sve krivi zgusnut raspored i FIFA-ino nemarenje za napore koje stavlja pred igrače.

"Pogledajte kalendar, FIFA stvarno puno zahtijeva od igrača. Oni ne mogu da izdrže sve te napore", rekao je Pep, dodavši:

"Razumijem Garetha Soutghatea, priprema tim za SP i on je selektor, pa mora da donese najbolje odluke i jasno mi je da je imao najbolju namjeru, ali Stones ne može sve to izdržati".

City će sada igrati meč Lige prvaka protiv Feyenoorda i eto prilike da se igrači odmore.

"Igrate 90 minuta svako malo, pa onda odete u reprezentaciju i dva puta po 90 minuta. Ovo nije igrica, ovo je stvarnost. Zato ću rotirati igrače, ne mogu dozvoliti da se još neko povrijedi, mada nam je cilj da pobijedimo Feyenoord i to tražim od igrača".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije je i Jose Mourinho izrazio nezadovoljstvo jer su u reprezentaciji Engleske za prijateljske mečeve koristili stoprea Phila Jonesa, koji se također povrijedio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi