Guardiola ljut: Ubićemo igrače

Odgovorio Infantinu

Guardiola ljut: Ubićemo igrače

E. Škorić

Predsjednik FIFA Gianni Infantino otkrio je nedavno da će se SP proširiti na 48 reprezentacija.

Ta odluka se ne dopada Pepu Guardioli, menadžeru Manchester Cityja.

"Ubijamo igrače!Tražimo kvalitet, a zaboravljamo da igrači moraju da odmaraju. Pod jako velikim su pritiskom. Sve više i više je utakmica, a ovde u Engleskoj je intenzitet veoma jak“, rekao je Guardiola.

"Mi ćemo naravno da prihvatimo odluku FIFA, ali nismo sretni što se sve više fokusira na kvantitetu, a ne kvalitetu. Moramo da mislimo na igrače jer oni moraju da imaju pauze, a malo i da uživaju. Ovako će po završetku sezone da imaju samo nedelju dana za odmor i odmah im slijedi Svjetsko prvenstvo. Poslije toga, možda će da imaju tri nedelje odmora i odmah kreće polusezona. Putuje se u Kinu, SAD, Australiju. Igrate protiv ekipa kao što su Milan, Juventus, Real Madrid i takve utakmice morate da pobjeđujete jer veliki broj navijača od vas to zahtijeva iako to nisu takmičarske utakmice", dodao je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi