Guardiola "lukavo" prati svađu PSG-ovih zvijezda

Želi dovesti Cavanija

Guardiola "lukavo" prati svađu PSG-ovih zvijezda

E. Čaušević

Nova sezona u Engleskoj donijela je sjajnu igru Manchester Cityja u kojoj se vidi "ruka" Pepa Guardiole.

Španski stručnjak je na Etihad stigao prošle sezone, ali nije uspio da preko noći napravi čudo. Međutim, Guardiola je odmah rekao da će mu trebati neko vrijeme da od Cityja napravi ekipu za trofej Lige prvaka o kojem sanjaju svi navijači ovog kluba.

City na početku ove sezone igra fenomenalno, te od devet utakmica ima devet pobjeda. Mnogi se nadaju da bi Građani konačno ove godine mogli do titule Lige prvaka. Ipak, prema pisanju engleskih medija Guardiola već lagano razmišlja i o narednoj sezoni, odnosno ljetnom prelaznom roku.

Navodno, španski stručnjak ima jasan plan da narednog ljeta pokuša dovesti Edinsona Cavanija koji nije pretjerano zadovoljan u PSG-u. Urugvajac se sukobio s Neymarom koji je preuzeo ulogu zvijezde ekipe što se očito ne sviđa Cavaniju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako pišu engleski mediji Guardiola pomno prati situaciju i spreman je narednog ljeta da pokuša uvjeriti Cavanija da dođe u PSG jer je jasan da je teško da se to desi već u januaru. To bi moglo značiti da će jedan od napadača napustiti Etihad, a navodno je tome najbliži Sergio Aguero.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi