Guardiola: Ne znam ko će pokušati dovesti Messija

Španac u svom stilu

Guardiola: Ne znam ko će pokušati dovesti Messija

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola nakon sinoćnje utakmice protiv Evertona komentarisao je navode medija da Manchester City želi aktivirati otkupnu klauzulu Lionela Messija.

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su da City želi ovog ljeta nadmašiti PSG i u svoje redove dovesti jednog od najboljih igrača na svijetu Lionela Messija. Ove spekulacije pojavile su se kada su katalonski mediji potvrdili da Argentinac još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcom iako su iz ovog kluba tvrdili suprotno.

U trenutnom ugovoru s Barcelonom Messi ima otkupnu klauzulul od 300 miliona eura, a navodno je City pokazao interes da aktivira istu. Međutim, trener Građana nakon sinoćnje utakmice na Etihadu komentarisao je ove navode, te je u svom stilu demantovao da Messi dolazi u City.

"Ne mogu vam odgovoriti na pitanje ko će pokušati dovesti Messija u svoju ekipu i aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od 300 miliona eura. Ako neko to želi uraditi onda će otkupiti njegov ugovor, ali zaista ne vjerujem da ima neko ko je u stanju to da uradi u ovom trenutku", rekao je Guardiola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi