Guardiola: Nisam više uživao u Barcinim igrama

Povratak na Camp Nou je uvijek moguć

Guardiola: Nisam više uživao u Barcinim igrama

A. Haznadarević

Sada već bivši trener Barcelone, Pep Guardiola je za izraelski Canal 2 priznao da je prestao uživati u igrama ekipe, ali je ipak mogučnost povratka na Camp Nou ostavio otvorenom.

Guardiola je u više navrata izjavio da se umorio od životnog tempa kakav ima osoba koja vodi momčad Barcelone, no prvi put je priznao da mu je ustvari dosadio taj posao:

"Nisam više uživao u Barcinim igrama u Ligi prvaka i La Ligi. Bilo je veoma teško, jer treniranje Barcelone zahtjeva mnogo energije."

Španski stručnjak će najvjerovatnije sljedećih godinu dana živjeti u New Yorku, na Manhattanu kako bi se što više odaljio od fudbala, a zatim je i povratak u Barcu ostavio otvorenim:

"Nisam još odlučio, vidjet ćemo još. Možda se vratim u Barcu, a možda i ne, ali ja uvijek nosim Barcu u srcu, i uvijek ću biti u blizini", poručuje Guardiola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.